Nieuwe wereldwonderen

Van augustus 2006 tot juli 2007 is er een nieuwe lijst met wereldwonderen gekozen. Een groep deskundigen heeft daarvoor uit 77 bouwwerken 21 nominaties geselecteerd. Mensen over de hele wereld konden vervolgens via internet of sms hun stem uitbrengen op een van die bouwwerken. Volgens de organisator hebben meer dan 100 miljoen mensen dat gedaan.

CHICHEN ITZA

Chichén Itzá was een belangrijke stad van de Maya´s, gelegen op het schiereiland Yucatán in Mexico. In deze stad staat onder andere de Piramide van Kukulcán die is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Chichén Itzá kwam pas in de negende eeuw tot bloei, dit is relatief laat in de geschiedenis van het Mayarijk.

Lees meer

MACHU PICCHU

Machu Picchu is een oude Incastad in de buurt van de stad Cuzco in Peru. Omdat de Spanjaarden bij de verovering van Zuid-Amerika deze stad niet hebben gevonden, is hij gespaard gebleven en is er nog veel van de Inca-beschaving te vinden.

Lees meer

CRISTO REDENTOR

Cristo Redentor (ook wel Christo Redentor) is het indrukwekkende standbeeld van Jezus dat met gespreide armen uitkijkt over de stad Rio de Janeiro in Brazilië. Cristo Redentor betekent in het Portugees “Christus de Verlosser”. Het beeld weegt in totaal meer dan 1000 ton, is 38 meter hoog en de spanwijdte tussen de beide armen is 28 meter.

Lees meer

CHINESE MUUR

De Chinese Muur, die ook wel de Grote Muur of de Muur van 10.000 li (een Chinese afstandsmaat) wordt genoemd, is een verdedigingsmuur van ongeveer 6200 kilometer lang.

Lees meer

TAJ MAHAL

De Taj Mahal is een mausoleum in de Noord-Indiase stad Agra. In de 17e eeuw gaf de Indiase grootmogol Sjah Jahan opdracht tot de bouw van het grafmonument voor zijn hoofdechtgenote Mumtaz Mahal, die in het kraambed was gestorven. Na zijn eigen dood is ook het lichaam van Sjah Jahan er in bijgezet.

Lees meer

ROTSWONINGEN IN PETRA

Petra is de Romeinse naam voor de hoofdstad van de Nabateeërs, die in het huidige Jordanië ligt. De stad ligt in een kloof en is gedeeltelijk uitgehakt in de rotsen. Petra kwam tot grote bloei als knooppunt van verschillende handelsroutes, onder ander die voor wierook, die de stad schatrijk maakten.

Lees meer

COLOSSEUM

De naam van het Colosseum betekent in het Latijns kolossaal, er werd voor deze naam gekozen omdat naast het Colosseum een 32 meter hoog beeld van Nero stond, waarin hij werd afgebeeld als zonnegod.

Lees meer

Andere wereldwonderen

Overige wereldwonderen

Bekijk meer

Oude wereldwonderen

Bekijk meer

Contact

U kunt contact opnemen met onderstaande email