Overige wereldwonderen

Naast de zeven oude en de zeven nieuwe wereldwonderen zijn er op de wereld nog tal van gebouwen en plaatsen die volgens ons ook zeker vernoemenswaardig zijn op deze website.

AKROPOLIS VAN ATHENE

Het woord Akropolis betekent versterkte heuvel of burcht. De tafelberg op de Akropolis in Athene (Griekenland) is met 156 meter het hoogste punt van de stad. De gebouwen op de heuvel zijn al vanaf kilometers afstand buiten de stad te zien. De Akropolis is nog altijd de religieuze kern van de stad.

Lees meer

EIFFELTOREN

De Eiffeltoren is een van de populairste attracties van Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, met jaarlijks meer dan 6 miljoen bezoekers. De Eiffeltoren ligt aan de rivier de Seine en steekt ver boven de stad uit, je ziet de toren al van ver buiten Parijs staan.

Lees meer

GOUDEN TEMPEL

De Gouden Tempel in India is gelegen in het oude centrum van Amritsar en is de heiligste plaats van het sikhisme in India en daarbuiten.

Lees meer

STONEHENGE

Stonehenge bestaat uit een aantal stenen die in een cirkel van 35 meter zijn opgesteld en waarvan de functie nog steeds niet bekend is. Je vind Stonehenge in het kleine Britse dorpje Amesbury in het zuiden van Groot-Brittannië. Het bouwwerk moet zo rond 3100 voor Christus gebouwd zijn.

Lees meer

TOREN VAN PISA

De Toren van Pisa (niet de toren van Piza of de toren van Pizza) is de wereldberoemde scheve vrijstaande klokkentoren bij de kathedraal in het Italiaanse stadje Pisa.

Lees meer

VICTORIAVALLEN

De Victoriavallen (ook wel Victoria watervallen) zijn gelegen in de rivier de Zambezi op de grens van Zimbabwe met Zambia. Ze zijn samen de breedste watervallen van heel Afrika. In totaal vormen de Victoriavallen een watergordijn van 100 meter hoog en 1708 meter breed. Daarnaast is de maximale valhoogte van het water 128 meter.

Lees meer

PAASEILAND

Paaseiland (Spaans: Isla de Pascua, ook Rapa Nui of Easter Island genoemd) is een eiland in de Stille Zuidzee. Het eiland werd op Paasdag 1722 ontdekt door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen. Dit verklaart ook de naam van het eiland.

Lees meer

Andere wereldwonderen

Nieuwe wereldwonderen

Bekijk meer

Oude wereldwonderen

Bekijk meer

Contact

U kunt contact opnemen met onderstaande email