EIFFELTOREN

De Eiffeltoren is een van de populairste attracties van Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, met jaarlijks meer dan 6 miljoen bezoekers. De Eiffeltoren ligt aan de rivier de Seine en steekt ver boven de stad uit, je ziet de toren al van ver buiten Parijs staan.

BESCHRIJVING VAN DE EIFFELTOREN IN PARIJS, FRANKRIJK

De Eiffeltoren is een van de populairste attracties van Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, met jaarlijks meer dan 6 miljoen bezoekers. De Eiffeltoren ligt aan de rivier de Seine en steekt ver boven de stad uit, je ziet de toren al van ver buiten Parijs staan. 

De Eiffeltoren is 317 meter hoog. Tel je de televisieantenne mee die bovenop de toren staat dan komen we op 324 meter uit. De precieze afmetingen van de Eiffeltoren worden bepaald door het uitzetten of inkrimpen van het staal waarvan de toren gemaakt is. Tussen een koude winterdag en een warme zomerdag zitten meetbare verschillen, hoewel ze voor het oog uiteraard niet waarneembaar zullen zijn. 

De Eiffeltoren heeft een gewicht van maar liefst 7,3 miljoen kilo. Voor de bouw van de toren zijn 18000 onderdelen en 2.500.000 klinknagels gebruikt. 

De Eiffeltoren staat met zijn 317 meter in de top 10 van de hoogste bouwwerken ter wereld en is de hoogste toren van Europa. Grotere bouwwerken zijn onder andere het Empire State Building in New York en het Chrysler Building wat ook in New York staat. De Eiffeltoren is weer groter dan de Dom van Keulen en de Notre dam in Parijs. 

De Eiffeltoren is opgebouwd uit drie verschillende platformen. Als toerist kun je vanaf ieder platform foto’s maken van Parijs. Je kunt ervoor kiezen om de trappen te gebruiken, je komt dan tot het 2e platform. Met de lift kun je ook het 3e en hoogste platform bereiken. 

Ondanks dat de Eiffeltoren de populairste en meest bekende attractie van Parijs is zijn er nog genoeg andere bezienswaardigheden in deze schitterende stad. Denk daarbij onder andere aan de Notre Dame, het Louvre, de Arc de Triomphe, La Defence, het Centre Pompidou, de Catacomben en de Champs-Élysées. 

GESCHIEDENIS VAN DE EIFFELTOREN IN PARIJS, FRANKRIJK

De Eiffeltoren is bedacht en ontworpen door Gustave Eiffel. Dit verklaart ook direct de naam van de toren. Met de bouw van de toren is men in 1887 begonnen en 2,5 jaar later (31 maart 1889) was de bouw van de toren afgerond. 

De toren werd gebouwd als pronkstuk voor de wereldtentoonstelling die in Parijs werd gehouden en zou daarna weer worden afgebroken. Men kwam er echter al snel achter dat men op de toren een perfecte radio ontvangst had. De sloop van de toren ging dus niet door en men plaatste er een flinke radioantenne op. 

Tegenwoordig wordt de Eiffeltoren iedere avond spectaculair verlicht met een lichtshow die zeker de moeite waard is om te bekijken als je de mogelijkheid hebt een avond in Parijs door te brengen.