Oude wereldwonderen

De zeven klassieke wereldwonderen zijn beschreven door verschillende Griekse schrijvers, zoals de historicus Herodotos en Antipatros van Sidon. Zij leefden in de vijfde en derde eeuw voor het begin van onze jaartelling.

BEELD VAN ZEUS

Het beeld van Zeus stelde de Griekse oppergod voor, tronend op de berg Olympus. Het beeld stond in de Dorische tempel van Olympia, waar de oorspronkelijke Olympische Spelen werden gehouden ter ere van deze god. 

Lees meer

VUURTOREN VAN PHAROS

De vuurtoren van Pharos stond op het eiland Pharos, net buiten de haven van de Egyptische stad Alexandrië aan de Middellandse zee. De toren werd rond het jaar 300 voor onze jaartelling gebouwd en was waarschijnlijk de eerste vuurtoren die ooit werd gebouwd.

Lees meer

PIRAMIDE VAN CHEOPS

De Piramide van Cheops of de Grote piramide van Giza is het enige van de zeven klassieke wereldwonderen dat nog steeds bestaat. De Piramide staat bij het stadje Giza of Gizeh, vlak bij de Egyptische hoofdstad Cairo.

Lees meer

HANGENDE TUINEN VAN BABYLON

De hangende tuinen van Babylon zouden hebben gestaan in de buurt van wat tegenwoordig Bagdad in Irak is. Ze zijn volgens de verhalen in opdracht van de koning gebouwd voor 1 van zijn vrouwen die niet kon wennen aan het leven in de grote stad Babylon.

Lees meer

KOLOSSUS VAN RHODOS

Een 33 meter hoog bronzen beeld van de zonnegod Helios in de haven van Rhodos, gebouwd ter ere van de herdenking van de grote overwinning van Rhodos (305 - 304 v.C.).De Kolossus werd In 226 v.C. vernietigd door een aardbeving, waarna het beeld 900 jaar lang bleef liggen. In 654 werd het beeld door het Arabische leger in kleine stukjes gehakt en als schroot verkocht.

Lees meer

MAUSOLEUM VAN HALICARNASSUS

Het mausoleum van Halicarnassus was de graftombe van Mausollos. Hij was een bestuurder, een soort vazalkoning, van de streek Caria. De hoofdstad van Caria was Halicarnassus, de huidige badplaats Bodrum in West Turkije, waar de fundamenten van het mausoleum nog steeds te zien zijn. 

Lees meer

TEMPEL VAN ARTEMIS

De tempel van Artemis was een kolossale tempel gebouwd door Kroisos in 550 voor Christus ter ere van Artemis (de godin van de jacht, de natuur en de geboorte). De tempel van Artemis was versierd met prachtige bronzen beelden die gemaakt waren door de beste kunstenaars van die tijd en de tempel had een afmeting van 110 x 55 meter. 

Lees meer

Andere wereldwonderen

Overige wereldwonderen

Bekijk meer

Nieuwe wereldwonderen

Bekijk meer

Contact

U kunt contact opnemen met onderstaande email