CRISTO REDENTOR

Cristo Redentor (ook wel Christo Redentor) is het indrukwekkende standbeeld van Jezus dat met gespreide armen uitkijkt over de stad Rio de Janeiro in Brazilië. Cristo Redentor betekent in het Portugees “Christus de Verlosser”. Het beeld weegt in totaal meer dan 1000 ton, is 38 meter hoog en de spanwijdte tussen de beide armen is 28 meter.

BESCHRIJVING CRISTO REDENTOR, RIO DE JANEIRO, BRAZILIË

Cristo Redentor is het indrukwekkende standbeeld van Jezus dat met gespreide armen uitkijkt over de stad Rio de Janeiro in Brazilië. Cristo Redentor betekent in het Portugees “Christus de Verlosser”. Het beeld weegt in totaal meer dan 1000 ton, is 38 meter hoog en de spanwijdte tussen de beide armen is 28 meter. 

Onder het beeld is nu een kapel die gebruikt kan worden voor het sluiten van huwelijken en het opdragen van diensten. Er leidt een autoweg (de Corcovado Rack Railway) naar de Corcovado berg en behalve met de 222 treden tellende trap kun je sinds kort ook met 1 van de drie liften of 1 van de vier roltrappen naar boven. Tevens is er de mogelijkheid om met een lange en vermoeiende wandelroute naar het Lage-park in de Jardim Botânico (aan de voet van de Corcovado-berg) te wandelen. Het zal niemand verbazen dat de meeste toeristen voor de roltrappen en liften kiezen. 

GESCHIEDENIS CRISTO REDENTOR, RIO DE JANEIRO, BRAZILIË

Hoewel een katholieke priester al in de 19e eeuw op het idee voor het standbeeld kwam, heeft het lang geduurd voordat het ook daadwerkelijk werd gebouwd. Het beeld is gemaakt in Frankrijk en in blokken per schip naar Rio de Janeiro in Brazilië vervoerd. Cristo Redentor staat op de ruim 700 meter hoge berg de Corcovado. 

In 1931 was het klaar en werd het met veel ceremonieel ingewijd door de president. Bij de 75ste verjaardag van Cristo Redentor is de plek officieel als kerk aangewezen.