Victoriavallen toegevoegd!

 01/01/2019

De Victoriavallen zijn gelegen in de rivier de Zambezi op de grens van Zimbabwe met Zambia. Ze zijn samen de breedste watervallen van heel Afrika. In totaal vormen de Victoriavallen een watergordijn van 100 meter hoog en 1708 meter breed. Daarnaast is de maximale valhoogte van het water 128 meter.

VICTORIAVALLEN

De Victoriavallen (ook wel Victoria watervallen) zijn gelegen in de rivier de Zambezi op de grens van Zimbabwe met Zambia. Ze zijn samen de breedste watervallen van heel Afrika. In totaal vormen de Victoriavallen een watergordijn van 100 meter hoog en 1708 meter breed. Daarnaast is de maximale valhoogte van het water 128 meter.

De naam Victoriavallen is tot stand gekomen door Dr. Livingstone (die zich normaal vast hield aan de plaatselijke namen) die de watervallen naar de koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk  heeft vernoemd. De lokale bevolking heeft de watervallen daarentegen de naam Mosi-oa-Tunya gegeven. De Victoriavallen zijn wegens de stroming van de Zambezi erg aantrekkelijk voor toeristen die graag willen raften of kanoën.

Website door RB-Media - RBorne - Internetbureau - Online marketing bureau

Meer nieuws artikelen

Toren van Pisa

Lees dit bericht

Paaseiland toegevoegd!

Lees dit bericht

Akropolis van Athene

Lees dit bericht

Contact

U kunt contact opnemen met onderstaande email