Hangende Tuinen van Babylon
De hangende tuinen van Babylon zouden hebben gestaan in de buurt van wat tegenwoordig Bagdad in Irak is. Ze zijn volgens de verhalen in opdracht van de koning gebouwd voor 1 van zijn vrouwen die niet kon wennen aan het leven in de grote stad Babylon.

Beschrijving hangende tuinen van Babylon
De tuinen bestonden uit terrassen, omringd door muren waarop bomen, bloemen en planten waren geplant. Omdat de planten over de muren heen groeiden, hingen ze als het ware boven de oevers van de rivier de Eufraat. Een ingenieus irrigatie-systeem zorgde voor voldoende water voor alle bomen, planten en bloemen.

Klik hier voor de uitgebreide beschrijving!
Geschiedenis hangende tuinen van Babylon
Rond het jaar 600 voor onze jaartelling gaf de Babylonische koning Nebukadnezar opdracht tot de bouw van dit botanische en architectonische kunstwerk. Het verhaal gaat dat hij dit deed voor een van zijn vrouwen, Amytes, die uit een groene, bergachtige streek kwam en niet kon wennen aan het leven in de grote stad Babylon.

Klik hier voor de uitgebreide geschiedenis!

Foto`s
Hangende tuinen Babylon  Hangenden tuinen van Babylon  Hanging Gardens Babylon 


Klik hier voor het complete fotoboek!
Video's


Klik hier voor het complete video album
Reacties
me <3 :P :O :D
Goejje site! Ik hewb nameluk genoeg van al die stomme sites waar nix nuttigs op staat...! Ben nameluk een werkstuk aan het maken ewn nuuu schiet het EINDELUK een beetje op :P Thnx! xxx me <3
B.s Swentibold
Nu kan ik mijn spreekbeurt superr goed MAKEN Thnx! XD
12345
Plaats uw reactieWereldwonderen tips
Interessante sites

Oudheid.nl
Geschiedenis.2link.be
Wereldwonderen (startpagina)


Bekijk meer links!
© Wereldwonderen.com | Disclaimer | RB-Media Internet Solutions | Webdesign Breda