Geschiedenis
Toen de Perzen hun oude koninkrijk gingen uitbreiden met Mesopotamië, Noord-India, Syrië, Egypte en Klein Azië, kon koning Mausollos zijn koninkrijk niet blijven beheersen zonder de hulp van gouverneurs en heersers die heel veel macht hadden in hun eigen regio.

Van 377 tot 353 voor Christus regeerde koning Mausollos en verhuisde hij de hoofdstad Halicarnassus. Niets is interessant en vermeldenswaardig aan het leven van koning Mausllos op de graftombe na die hij heeft laten bouwen. Het bouwwerk was een idee van zijn vrouw en zuster Artemisia II en de bouw zou kunnen zijn begonnen tijdens zijn leven. Het mausoleum was klaar in 350 voor Christus.

Dit was drie jaar na zijn dood en één jaar na de dood van zijn vrouw. Hun beide lichamen hebben lang in het Mausoleum gerust.

De vernietiging van het mausoleum van Halicarnassus

16 eeuwen lang bleef het mausoleum in goede staat overeind totdat een aardbeving schade toebracht aan het dak en de zuilenrij. In de vroege 15e eeuw vielen de ridders van Malta (Johannieterorde) de streek binnen en bouwden een gigantisch kruistochtkasteel.

Toen ze in 1494 besloten dit verder te versterken, gebruikten ze daarvoor stenen van het mausoleum. In 1522 waren zo ongeveer alle stenen van het mausoleum door de ridders van Malta gebruikt.

Vandaag de dag staat dat kasteel nog steeds in Bodrum en zijn de marmeren stenen van het mausoleum daar te zien. Dus ga je binnenkort op vakantie naar Turkije en zit je in de buurt van Bodrum? Informeer dan eens naar de mogelijkheden om tijdens je Turkije vakantie de restanten van het mausoleum van Halicarnassus nabij Bodrum te kunnen bezoeken. Zeker de moeite waard!


Terug naar de vorige pagina..
© Wereldwonderen.com | Disclaimer | RB-Media Internet Solutions | Webdesign Breda