Geschiedenis
Het Colosseum in de Italiaanse hoofdstad Rome werd gebouwd in opdracht van keizer Vespasianus in de eerste eeuw na het begin van onze jaartelling. Oorspronkelijk was de naam van het Colosseum Amphitheatrum Flavium.

De Flavische keizers wilden de herinnering aan de gehate Nero uitwissen en de sympathie van het volk terugwinnen met “brood en spelen”. Helaas heeft keizer Vespasianus het gebouw nooit af gezien. De bouw duurde maar 10 jaar en werd door Vespasianus´zoon Titus afgemaakt.

Alleen al de opening van het Colosseum was goed voor een feest dat maar liefst 100 dagen duurde en waarbij zeker 5000 wilde dieren werden gedood.

In het jaar 116 na Christus organiseerde keizer Trajanus een feest dat maar liefst 117 dagen duurde en waaraan zeker 10.000 gladiatoren deelnamen. Helaas voor de liefhebbers werden in 404 na Christus de gevechten tussen gladiatoren verboden.

Het Colosseum werd in 442 door een hevige aardbeving flink beschadigd. Verder werd het gebouw later beschadigd omdat veel materiaal gebruikt werd voor de bouw van andere gebouwen in de stad zoals de Sint Pieter in Vaticaanstad.

Terug naar de vorige pagina..
© Wereldwonderen.com | Disclaimer | RB-Media Internet Solutions | Webdesign Breda