7 Nieuwe wereldwonderen
Van augustus 2006 tot juli 2007 is er een nieuwe lijst met wereldwonderen gekozen. Een groep deskundigen heeft daarvoor uit 77 bouwwerken 21 nominaties geselecteerd. Mensen over de hele wereld konden vervolgens via internet of sms hun stem uitbrengen op een van die bouwwerken. Volgens de organisator hebben meer dan 100 miljoen mensen dat gedaan.

Aanvankelijk stonden ook de piramiden van Gizeh bij de genomineerden, maar omdat de Piramide van Cheops al het enige overgebleven klassieke wereldwonder is, zijn de piramiden van de lijst gehaald. Er zijn nu dus acht wereldwonderen: de Piramide van Cheops, die al eeuwen zo genoemd werd, en de zeven nieuwe.

Andere genomineerden, die niet gekozen zijn, waren onder andere de Akropolis van Athene, het Alhambra in Spanje, Angkor in Cambodja, de Eiffeltoren in Parijs, het Vrijheidsbeeld in New-York, Stonehenge en het Sydney Opera House in Australie.

De VN-organisatie UNESCO, die zelf een veel langere lijst hanteert van culturele en natuurlijke werelderfgoederen, steunde deze verkiezing niet omdat deze niet bijdraagt aan een duurzame bescherming van de gekozen monumenten.

De 7 nieuwe wereldwonderen zijn:

- Chichen Itza
- Machu Picchu
- Cristo Redentor
- Chinese Muur
- Taj Mahal
- Rotswoningen in Petra
- Colosseum 

Terug naar de vorige pagina..
© Wereldwonderen.com | Disclaimer | RB-Media Internet Solutions | Webdesign Breda