Geschiedenis
Oorspronkelijk was de Grote piramide bedekt met een laag witte kalksteen en was de top waarschijnlijk bedekt met een piek van electrum, een mengsel van goud, zilver en andere metalen. In zijn volle pracht en praal moet de piramide indrukwekkend geglansd hebben in de brandende woestijnzon.

Naar de functie van de Piramide blijft het gissen. De gevestigde Egyptologische wetenschappers hebben het altijd gehouden op een grafmonument, hoewel er geen enkele aanwijzing is dat er ook maar iemand in begraven is. Even onaannemelijk is dat een dergelijk bouwwerk aan het prille begin van een beschaving zou kunnen worden gemaakt.

Het is tevens niet bekend hoe de gigantisch zware blokken op hun plaats zijn gelegd, wel zijn er verschillende theorieën over. Zo wordt gedacht aan hellingen waar men de stenen overheen kon slepen. Ook zijn er theorieën over steigers en zelfs scharnierende hefbomen. Tot op heden blijft het het meest waarschijnlijk dat deze piramide, net zoals de andere piramides, is gebouwd door de mensen die leefden aan de westelijke oever van de Nijl als begraafplaats voor hun koningen.

Het raadsel van de Piramide is echter nog lang niet opgelost. Wel heeft het gebouw een spirituele functie gehad die te maken moet hebben met de cultus van de zonnegod Ra. Een theorie is dat het om een inwijdingstempel zou gaan en al eeuwenlang wordt er gezocht naar geheime kennis die in de piramide verborgen zou liggen. Binnen in het enorme gebouw bevinden zich in ieder geval een paar kamers, gangen en luchtschachten waar misschien wel de sleutel tot het raadsel van de piramide verborgen is.


Terug naar de vorige pagina..
© Wereldwonderen.com | Disclaimer | RB-Media Internet Solutions | Webdesign Breda