Beschrijving
Machu Picchu is een oude Incastad in de buurt van de stad Cuzco in Peru die sinds 1983 op de wereld erfgoedlijst van de UNESCO staat. Omdat de Spanjaarden bij de verovering van Zuid-Amerika deze stad niet hebben gevonden, is hij gespaard gebleven en is er nog veel van de Inca-beschaving te vinden. Vertalingen voor de naam Machu Picchu zijn: Grote Berg en Mannelijke Piek.

Machu Picchu ligt op een afgelegen plek hoog in de bergen waardoor de oude Inca`s een paar dagen over een steil pad moesten lopen om er te komen. Machu Picchu bestaat uit een plein, een woongedeelte, een kazerne en tempels, onder andere voor de zonne- en de maangodin. De stad die in een bergwand is uitgehakt beslaat een gebied van ongeveer 13 vierkante kilometer.

De muren zijn gemaakt van grote witte granieten blokken die volgens een ingenieus systeem op elkaar werden gestapeld. Door de bovenkant van een blok uit te hollen en aan de onderkant een bol te maken paste de blokken perfect in elkaar en ontstond een stevige constructie.

Pas aan het begin van de 20e eeuw (24 juli 1911) werd de stad opnieuw ontdekt door Hiram Bingham die namens de Yale universiteit onderzoek deed naar Inca-paden. Bingham was op zoek naar de nog nooit gevonden stad Vilacbamba, wat de hoofdstad van de Inca’s zou moeten zijn geweest. Hij vond echter een volledig overwoekerd Machu Picchu.

De meest waardevolle vondst die in de stad werd gedaan was een stenen zuil met de naam Intihuatana. Deze zuil die geplaatst werd middenin een groot rotsblok werd gebruikt voor rituelen in december waarbij de zon aan de steen gebonden moest worden. De zuil zou volgens de Inca’s verder visioenen en kennis kunnen verlenen aan mensen die tot de zuil bidden.

Sinds de ontdekking in 1911 werd het een belangrijke toeristische trekpleister. Je hoeft nu geen dagen meer te lopen om er te komen want er rijden treinen en bussen naar Machu Picchu, en er zijn hotels en winkels.

Per jaar bezoeken ongeveer 400.000 mensen de oude Inca stad. Er is per dag slechts ruimte voor 180 toeristen. Eigenlijk mogen 500 mensen per dag de stad bezoeken maar door de grote aantallen gidsen, dragers en koks blijft er dus maar weinig plaats over. Mensen die de stad willen bezoeken kunnen het beste ruim 6 maanden voor hun bezoek alvast reserveren omdat de kans anders groot is dat je de stad niet kunt bezoeken tijdens je reis.

Terug naar de vorige pagina..
© Wereldwonderen.com | Disclaimer | RB-Media Internet Solutions | Webdesign Breda